Šport a umenie na pamätných minciach - Bušša, V.
Emisný plán pamätných strieborných mincí na rok 1994. 1. pamätná minca bola venovaná 100. výročiu založenia Medzinárodného olympijského výboru a prvej účasti SR na olympijských hrách. 2. pamätná minca bola vydaná k 100. výročiu narodenia slovenského maliara, pedagóga, spisovateľa a publicistu Janka Alexyho.