Česká republika prekonáva dôsledky rozpadu federácie oveľa rýchlejšie ako Slovensko - Lukas, Z.
Dve správy Viedenského inštitútu pre medzinárodné hospodárske porovnávanie (Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche - WIIW): Slovensko platí vysokú cenu za nezávislosť a Česká republika na prahu hospodárskeho rastu. Analýza hospodárskej situácie v r.1993, rok po rozdelení ČSFR. Vybrané štatistické ukazovatele.