K vývoju marketingovej komunikácie v obchode - Labská, Helena
Komunikačná politika v obchode - slúži na získanie výmenných partnerov. Rôzne názory a odporúčania na marketingové, resp. komunikačné opatrenia.Členenie komunikácie na primárnu, sekundárnu, terciárnu. Jej účinnosť závisí od faktorov vplyvu komunikátora, komunikačnej správy, média, komunikačnej situácie a recipienta. Komunikačné nástroje obchodu z aspektu cieľov: reklama, podpora predaja, public relations, osobný predaj. Súčasné problémy komunikácie s trhom.