Tieňová ekonomika: nič nové pod slnkom Spoločenské a ekonomické zmeny vytvorili podmienky na jej dnešné bujnenie - Stanek, Dušan
Prejavy tieňovej ekonomiky na Slovensku. Pojem tieňová ekonomika, jej prejavy a aktivity spojené s podnikaním. Pojem nezachytená ekonomika. Aktivity tvoriace obsah ilegálnej ekonomiky. Pojem utajovaná (nepriznaná ekonomika), paralelná ekonomika. Tieňová ekonomika v mikro- makroekonomických súvislosiach, jej klady a zápory. Metódy merania tieňovej ekonomiky. Páchanie hospodárskych trestných činov, nárast hospodárskej kriminality na Slovensku.