Správa o stratégii medzinárodnej kontroly drog Výťah zo správy o stratégii medzinárodnej kontroly drog, ktorú vydalo Ministerstvo vnútra USA 4. apríla 1994
Časti správy: Úspešné zákroky proti obchodníkom s drogami. Opatrenia proti pestovateľom drog. Nedostatok politickej vôle a korupcia. Kontrola chemikálií. Pranie špinavých peňazí. Znižovanie dopytu po drogách. OSN a kontrola drog. Boj proti drogám v jednotlivých krajinách, ďalší postup. Potenciál svetovej produkcie drog, odhad (ópium, koka, kokaín, marihuana).