Pracovní poměr na dobu určitou
Novela zákonníka práce umožňuje uzatváranie pracovných pomerov na dobu určitú. Jej uplatňovanie nezhorší postavenie zamestnancov, ale uvolní pohyb pracovných síl, najmä pri nástupe do zamestnania k súkromným podnikateľom.