Vnitřní předpis
Novela zákonníka práce zavádza tzv. vnútorný predpis, ktorým môže šéf firmy alebo iný zodpovedný zástupca zamestnávateľa "zlepšiť" nároky zamestnancov. Môže ho vydať majiteľ súkromnej firmy, družstvo, štátny podnik, obchodná spoločnosť apod.