Menej známa tvár sociálnej reformy Finančné zdroje Achillovou pätou transformačného procesu - Lipianska, Ľudmila
Finančné zdroje v sociálnej oblasti. Problematika prídavkov na deti a kritériá pre ich vyplácanie. Schválenie zákona o prídavkoch na deti, jeho nedostatky. Sociálna situácia rodín s deťmi, osobné životné minimum dieťaťa.