Pojistné včera a dnes Znovu o sociálním a zdravotním pojištění - Baštýř, I.
V r. 1993 - vyčlenenie zdravotného poistenia zo štátneho rozpočtu. Sociálne poistenie a daň z príjmov prechádza štátnym rozpočtom. Charakteristika nového poisťovacieho systému platného od 1.1.1993. Prepojenosť systému zdaňovania a systému poistného. Nedostatky novej daňovej a poisťovacej sústavy.