Ekologie: obchodovatelná povolení - Čihák, Martin
Nástroje, ktoré používa vláda pri ochrane životného prostredia: priame (rôzne druhy limitov) a nepriame (dane a poplatky). Obchodovateľné povolenia (prevoditeľné licencie, poukážky alebo kupóny) - nástroj, ktorý v sebe spája výhody priamych a nepriamych nástrojov. Primárny a sekundárny trh. Regionalizácia povolení. Výhody a nevýhody metódy obchodovateľných povolení.