Perspektivy světové spotřeby energií - Dráždil, M.
Dlhodobé prognózy rozvoja svetového trhu základných druhov energií - ropy, zemného plynu, uhlia a elektriny zverejnila Medzinárodná agentúra pre energiu (IEA). Úvahy z prognózy rozvoja energií do roku 2010. Očakávaný hospodársky rast. Prognóza spotreby energií. Svetový dopyt po rope, spotreba ropy, vývoz a dovoz ropy, ťažba ropy. Výrazný rast dopytu po zemnom plyne, ťažba a svetový obchod s touto komoditou. Prognózy v spotrebe pevných palív. Svetová produkcia atómovej energie. Prognózy cien energií. Vliv ekológie na trh energií.