Zložité obdobie baníctva Slovensko - Zábojníková, M.
Problémy slovenského baníctva. Problémy najmä s odbytom produkcie uhlia - súvis s ďalším chodom baní, pracovnými a sociálnymi istotami baníkov. Životnosť baní a jej sociálne dopady. České uhlie a cenové dopady. Stratégia prežitia uhoľného baníctva na Slovensku. Potreba reštrukturalizácie uhoľného baníctva.