Delegace a rozhodování - Buchta, M.
Delegácia úloh a kompetencií, decentralizácia rozhodovania a spolurozhodovania patria k denným činnostiam vedúcich pracovníkov. Terminologické nedostatky v tejto oblasti. Výklad základných pojmov tejto problematiky: delegácia úloh, delegácia kompetencií, rozhodovanie, výhody a riziká decentralizácie rozhodovania, rozhodovacie kompetencie, spolurozhodovanie, výhody spolurozhodovania.