Strategie samofinancování. 2 Maximalizace dividend - Klusoň, Václav
Akciová spoločnosť, ktorá nemá dostatok vlastných atraktívnych investičných príležitostí, vyplatí podstatnú časť disponibilného zisku svojim akcionárom vo forme dividend. Dividendy - podložené primerane vysokým ziskom. Veľkosť dividendy kolísa. Výhodnejšie je, ak spoločnosť vypláca relatívne stabilné dividendy - snaha o udržanie stability. Informácie o dividendách potrebuje a spracúva najmä kapitálový trh.