Zisk v popředí zájmu - Grünwald, Rolf
V trhovej ekonomike je zisk a zhodnocovanie majetku cieľom podnikania. Zisk vzniká pri prebytku výnosov nad nákladmi. Objasnenie väzieb medzi kategóriami vzťahujúcimi sa k zisku. Kľúčový význam prevádzkového zisku pre vytváranie hospodárskeho výsledku. Rentabilita vlastného imania. Zisková výnosnosť akcií. Pomer trhovej a účtovnej hodnoty podniku.