Malá encyklopédia public relations. 12 Lobbizmus je výrazom voľnej hry rôznych záujmov - Žáry, Ivan
Lobbizmus - súbor činností na ovplyvňovanie legislatívnych a iných rozhodnutí rozličných štátnych orgánov. Pluralitná spoločnosť podmienkou existencie lobbizmu, reálneho javu, legitímneho na presadenie akéhokoľvek záujmu, pokiaľ nie je protispoločenský, antidemokratický, či antihumánny. Lobbizmus v EÚ v Bruseli, v americkom kongrese, jeho hranice v USA. Na čo treba pri lobbovaní pamätať.