Úvaha o vývojových tendenciách pracovného a sociálneho zákonodarstva SR - Tkáč, V.
Východiská a stav sociálnej sféry Slovenskej republiky v politických premenách od r. 1989. Transformácia sociálnej sféry a vývin sociálnej legislatívy. Zmeny v pracovnom práve, zabezpečovanie harmonizácie s medzinárodnými konvenciami. Priorita legislatívy ako rozhodujúcej metódy premien. Transformácia pracovných vzťahov. Zmeny orientované na prechod od štátneho zabezpečenia k sociálnemu poisteniu.