Bankové záruky na podporu súkromného podnikania - Miklóšová, G.
Slovenská záručná banka (SZB) - poskytovanie bankových záruk. Používa záručné fondy na podporu podnikateľských aktivít. Finančné zdroje SZB - zverené prostriedky zo štátneho rozpočtu alebo iných subjektov. Hlavná forma podpory - preberanie záruk pre malé a stredné podniky, na úvery podnikateľom v poľnohospodárstve. Podpora príspevkových programov (cestovný ruch) a rozvojových programov (rekonštrukcia malých vodných elektrární, plynofikácia atď.)