Uplatňovanie menových nástrojov NBS - Tenczerová, H.
Národná banka Slovenska prijala na rok 1994 systém menových nástrojov na zabezpečenie vnútornej a vonkajšej stability slovenskej koruny. Riadenie menovej politiky prostredníctvom úverových limitov. Obmedzenie refinancovania obchodných bánk. Vývoj menovej bázy (konsolidovaná bilancia NBS).