Japonský rating pre SR na investičnom stupni
Slovensku udelené ratingové ohodnotenie na úrovni BBB japonskou ratingovou agentúrou Japan Bond & Research Institute (JBRI), ohodnetenie na investičnom, nie špekulatívnom stupni ratingovej stupnice, na základe analýzy slovenskej ekonomiky uskutočnenej vo februári 1994 na požiadanie NBS. Vstup na japonský verejný trh obligácií Samuraj, kde chce NBS emitovať svoje bondy, podmienený týmto hodnotením.