Radikálna cesta vedie k lepším výsledkom Autor poľskej hospodárskej reformy Leszek Balcerowicz na prednáške v Bratislave - Balcerowicz, Leszek
Podstatné časti z prednášky bývalého podpredsedu rady ministrov Poľska, ktorú predniesol koncom júna 1994 v Bratislave. Tri osobitosti premien postkomunistických krajín. Slovensko zaťažené socializmom viac ako Česko, preto má horší východiskový stav. Úloha stabilnej meny pre hospodársky rozvoj. Viac pozitívnych zmien prináša radikálna reforma.