Dokonalá konkurencia je nerealizovateľný ideál, napriek tomu má zmysel sa o ňu usilovať Parlament rokuje o návrhu nového zákona o ochrane hospodárskej súťaže - Banas, M.
Začiatky modernej protimonopolnej politiky (1890 prvý antitrustový zákon USA). Protimonopolná politika a sociálne trhové hospodárstvo. Regulačné princípy v Nemecku po 2. svetovej vojne. Chicagská škola antitrustovej analýzy. Koncepcia efektívnej súťaže. Koncepcia slovenskej protimonopolnej politiky, základom trhový mechanizmus.