Čo očakáva zahraničný investor od legislatívy krajiny, do ktorej chce investovať - Murárová, M.
Snahy uľahčiť pohyb zahraničného kapitálu od 2. svetovej vojny. Európska únia. Zmluvy o priateľstve a vzájomnej pomoci. Dohody o ochrane investícií. Regulácia vstupu kapitálu investičnými zákonmi, alebo balíkom zákonov. Legislatíva má vstup zahraničného kapitálu kontrolovať a podporovať, môže stanoviť preferencie pri umiesťovaní kapitálu. Výhody pre zahraničný kapitál. Potreba administratívneho aparátu na kontrolu vstupu a pohybu kapitálu.