Funkcie poistenia v trhovej ekonomike - Majtánová, Anna
Osobitosti poisťovníctva ako odvetvia národného hospodárstva. Poistné rezervy a riziko. Funkcie poistenia. Vymedzenie podstaty poistného trhu. Vecný poistný trh. Investičný poistný trh. Od roku 1990 - nová, kvalitatívne vyššia etapa uplatnenia funkcií poistenia na formujúcom sa slovenskom poistnom trhu.