Ku klasifikácii poistení - Čejková, Viktória
Poisťovaciu činnosť a poistnú politiku v SR uskutočňujú poisťovne a zaisťovne. Poistenia je potrebné rozdeľovať, triediť a klasifikovať podľa rôznych kritérií. V základnej klasifikácii poistení rozoznávame: formy poistenia, poistné odvetvia, poistné druhy, poistné typy. Klasifikácia poistení v smerniciach Európskej únie.