Ako pristupovať k tvorbe stratégie podniku - Papula, J.
Implicitný prístup k tvorbe stratégie podniku v neustále sa meniacom prostredí (oproti explicitne vyjadrenej stratégii) - voľnejšie modelové chápanie stratégie. Manévrovacie a zastrašovacie stratégie. Pozičný prístup - umiestenie podniku v meniacom sa prostredí. Princíp rovnováhy vonkajších a vnútorných faktorov.