Splavnenie Váhu sa má stať o desaťročie realitou Podľa autorov projektu by už o štyri roky mali plávať lode do Púchova - Janků, Jaroslav
Snaha o dokončenie vážskej vodnej cesty využitím plavebných zariadení, ktoré sú súčasťou všetkých diel vážskej vodnej kaskády. Slovenská vážska spoločnosť (Savas), a.s. Piešťany (založená firmou Euroconsult-Management-International - EMI, s.r.o. Žilina) a marketingová firma Esprit Bratislava, spolu s Povodím Váhu, š.p. Piešťany sú hlavnými iniciátormi týchto snáh. Podnikateľský zámer, jeho financovanie domácimi a zahraničnými investíciami. Energetické, dopravné a rekreačné využitie vážskej vodnej cesty, ekológia a predpokladané zisky.