Zisk a ztráta jako předmět úpravy obchodního zákoníku, zákona o daních z příjmů a účetních předpisů. 1 - Dědič, J.
Terminológia obchodného zákonníka ČR zaoberajúca sa hospodárskym výsledkom podnikateľa nejednotná a nevykladá obsah pojmov. Pojmy zisk a strata nedefinované ani v zákone o účtovníctve č.563/1991 Sb. Daňový zisk a daňová strata v zákone o daniach z príjmov č.586/1992 v znení ďalších predpisov. Odchylky v používanej terminológii troch uvedených predpisov a potreba ich ujednotenia, resp. upresnenia obsahu.