Oceňovanie podniku ako celku - Vlachynský, Karol
Rôzny účel oceňovania podniku ako celku, resp. jeho ucelených častí. Faktory pôsobiace na oceňovanie podniku. Metódy oceňovania podniku - metóda výpočtu substančnej hodnoty, metóda určenia hodnoty výnosu. Iné metódy - metóda priemernej hodnoty, metóda nadzisku, metóda porovnávania, subjektívna metóda. Popis jednotlivých metód.