Certifikácia podporuje kvalitu spotreby - Knopp, J.
Certifikácia výrobkov v Slovenskej republike. Súvislosti s medzinárodnými zmluvami. Dohovor o colnej únii medzi ČR a SR. Ciele certifikácie. Postupné kroky prechodu od národnej certifikácie až po certifikáciu, podľa noriem EÚ. Podpora budovania národného certifikačného systému zo strany príslušnej európskej komisie. Harmonizácia právnych a normalizačných predpisov v Zmluve o pridružení k EÚ a v Záverečnom protokole UK-GATT'94. Budovanie systémov ochrany spotrebiteľa. Miera protekcionizmu v súčasných podmienkach Slovenska ako i v iných štátoch.