Banky a stavebníctvo - Petrjánošová, Božena
Úloha bánk v odvetví stavebníctva. Určité špecifické činnosti bánk, ktoré napomáhajú rozvoju stavebníctva. Pozitívne zmeny v našom bankovníctve, ktoré vedú k podpore stavebníctva. Stavebné sporenie je účelovou formou kombinovaného sporenia a poskytovania úveru na stavebné účely. Ďalšie bankové nástroje na podporu stavebníctva - hypotekárny úver, krátkodobé úvery, dlhopisy a komunálne pôžičky.