Úloha stavebníctva v trhovej ekonomike - Kasík, K.
Podiel stavebníctva na tvorbe HDP. Vývoj stavebnej produkcie v uplynulých rokoch v ČSFR ČR a SR. Podnikanie v stavebníctve v súčasnej dobe v ČR. Prevaha súkromného sektora. Diverzifikácia podnikateľských aktivít. Perspektívne segmenty trhu. V podmienkach verejného obstarávania dochádza k zmenám v činnosti oboch partnerov obstarávateľa aj uchádzača. Ponuku podkladov a vzorov pre činnosť obstarávateľov a uchádzačov koordinuje na území SR ÚEOS Bratislava a ODIS Žilina.