V súradniciach tretieho tisícročia Anketa HN a Kongresu slovenskej vedy. 13 - Brhlovič, Gerhard
Tri roviny súčasného postavenia ekonomickej vedy na Slovensku (pôvodnosť vedeckých poznatkov a prínosov, vlastná identita a spoločenská zodpovednosť, konštitučná a sociálno-etická zodpovednosť). Transformácia ekonomiky na trhový systém ako prostriedok na dosiahnutie prosperity. Zodpovednosť ekonomickej obce pri výstavbe svojbytnej a životodarnej hospodárskej základne. Interdisciplinárna spolupráca výskumných tímov.