Ještě jednou o tržním socializmu - Kornai, János
Maďarský ekonóm J. Kornai - známy ako kritik centrálne plánovanej ekonomiky. V r. 1989 formuloval ucelenú stratégiu postkomunistickej transformácie. V súčasnej dobe sa vracia ku kritike trhového socializmu. Porovnanie projektu trhového socializmu s pokusmi o jeho realizáciu v procese reforiem socialistického hospodárstva. Vzťah teoretických otázok trhového socializmu k marxizmu a k teórii celkovej rovnováhy (walrasovskej ekonómii). Ideový vývoj protagonistov trhového socializmu.