Kapitalizmus alebo postkapitalistická spoločnosť - Drucker, Peter F.
Peter F. Drucker (jeden zo zakladateľov manažmentu ako vedy a sociálnej ekológie) v knihe Postkapitalistická spoločnosť (Praha, Management Press 1993) analyzuje prebiehajúcu transformáciu a opisuje novovznikajúcu spoločnosť znalostí. Náčrt novej teórie ekonómie znalostí, produktivita znalostí a konkurencieschopnosť ekonomiky. Potreba novej školy, nového systému vzdelávania, jeho charakteristika.