Darované počítače pre katastrálny úrad v Brezne nastoľujú otázku, ako financovať celoštátny počítačový systém - Beer, Gabriel
Prínos grafického informačného systému, ktorý ako dar dostalo mesto Brezno od Slovensko-amerického podnikateľského fondu a americkej spoločnosti Steward Information International pre katastrálny úrad v Brezne (spravuje 7 katastrálnych území). Obsah informačného systému, spojenie s digitálnymi mapami jednotlivých pozemkov, okamžité informácie. Úrad geodézie, kartografie a katastra SR k vhodnosti informačného systému, chýbajú prostriedky.