Žiť a byť si žiada mať byt Štát prestal financovať, investori stavať, ale ľudia musia bývať - Ondovčíková, I.
Situácia v bytovej výstavbe na Slovensku. Ciele štátu podľa Zásad štátnej bytovej politiky a Koncepcie bytovej politiky. Nevyhnutnosť transformácie bytového hospodárstva. Podpora štátu pri zabezpečovaní nových bytov. Stavebné sporenie v našich podmienkach. Nevyhnutnosť hypotékových bánk. Vytváranie vhodných ekonomických podmienok pri realizácii bytovej výstavby. Zahraničné systémy podpory bývania vo vyspelých európskych krajinách, Nemecku a vo Francúzsku.