Zemědělci brání svou existenci Proč vznikají odbytová mlékařská družstva? - Hejkal, J.
Vznik tzv. mliekarskych odbytových družstiev v niektorých regiónoch Čiech a Moravy. Dôvody zakladania týchto družstiev. Hlavný dôvod - nerovnoprávne postavenie poľnohospodárskych podnikateľských subjektov na našom súčasnom trhu. Snaha riešiť vzniknuté problémy zakladaním poľnohospodárskych odbytových družstiev.