Deväť z desiatich dolárov slovenskí cestovatelia vyplácajú v hotovosti Firma Amarican Express vidí v SR veľký priestor na rozšírenie cestovných šekov - Beer, Gabriel
Princíp americkej spoločnosti American Express pri vydávaní cestovných šekov (vydáva ich od r.1891) - poskytovať na cestách pocit bezpečnosti. Princíp práce so šekmi, poistenie na 100 perc. Na Slovensku zabezpečuje servisné služby pre American Express cestovná kancelária Tatratour.