VÚB je siedmou najväčšou bankou v strednej a východnej Európe
Z augustového čísla amerického mesačníka Institutional Investor výber umiestení bánk strednej a východnej Európy v r.1993, zo Slovenska iba VÚB na 7. mieste, celkove na 747. mieste (v r.1992 na 809.) z tisícky. Kritériá zaraďovania peňažných ústavov podľa výšky celkového kapitálu definovaného Bazilejskými dohodami z r.1988. Rebríček 100 najväčších bánk sveta za r.1992 a 1993.