História a súčasnosť kremnického medailérstva - Zoričák, P.
Kremnická mincovňa oslávi t.r. 666. výročie svojej nepretržitej prevádzky. História medailérstva siaha až do r. 1508. 16. stor. - slávna tradícia kremnických medailových razieb. 50-te až 90-te roky - najväčší rast potreby medailí. Súčasná medailérska tvorba. Vlastná edičná činnosť.