Slováci proti fašizmu - Beňová, G.
Boj proti fašizmu - často sa objavuje na minciach a medailách. R. 1994 - 50. výročie vylodenia spojeneckých vojsk v Normandii a 50. výročie SNP. NBS vypísala verejnú anonymnú súťaž na umelecký návrh pamätnej striebornej mince s nominálnou hodnotou 200 Sk. 1. cenu získal návrh akad. sochára I. Svitanu. Mincu vyrazila štátna mincovňa Kremnica.