Současné problémy mezinárodního finančního systému - Zahradník, Petr
Vzťahy medzi globálnymi ekonomickými problémami a medzinárodnými finančnými vzťahmi. Reformy v krajinách bývalého RVHP. Riešenie problémov prispôsobivosti, reality a zlúčiteľnosti. Vplyv celosvetových udalostí. Chronologický prehľad riešenia platobných problémov RVHP, a po rozpade RVHP. Clearingový systém založený na ECU. Programy vnútornej zmeniteľnosti. Vytvorenie podmienok pre užšiu menovú koordináciu. Optimálne riešenie menových a finančných problémov - menová únia, voľná trhová súťaž.