Čína zemí roku 1994? - Hálek, J.
Prechodné štádium hospodárskeho, politického a sociálneho vývoja súčasnej Číny. Záujem Číny o členstvo v GATT. Čínska diaspora - významná úloha v rozvoji čínskej ekonomiky. Hlavné centrá diaspory. Intenzívne hospodárske a obchodné styky diaspory s kontinentálnou Čínou. Hlavné problémy hospodárskeho rozvoja Číny v súčasnosti - zadlženosť podnikov, inflácia, nezamestnanosť.