FNM začal zakladať akciové spoločnosti do kupónovej privatizácie - Hajko, J.
Do 30.9.1994 FNM založil 33 nových účastinných spoločností zo štátnych podnikov, z ktorých sa budú v druhej vlne kupónovej privatizácie predávať za investičné kupóny účastiny v nominálnej hodnote 6,1 mld Sk. Zoznam vytvorených spoločností uvádza o.i. vlastné imanie, základné imanie, ponuka do kupónovej privatizácie, podiel ponuky zo základného imania.