Forma štátnych akciových spoločností v energetike a plynárenstve veľmi vhodná pre Slovensko - Bartl, Ľ.
Problémy transformácie slovenskej energetiky a plynárenstva, zbližovanie názorovej nejednotnosti zakladateľa - MH SR, vedenia štátnych podnikov Slovenského energetického podniku a Slovenského plynárenského priemyslu, ako aj Ministerstva privatizácie na medzirezortnej porade. Premena štátnych podnikov na účastinné spoločnosti so 100 perc. účasťou štátu, holdingové usporiadanie spoločností.