Možnosti tvorby modelového systému v prognostických postupech - Mildeová, Stanislava
Prognostické modely - zdroj informácií, na základe ktorých je možné odhadovať vývoj na úrovni národohospodárskeho systému. Úloha ekonomickej teórie - navrhnúť nové systémy prognostických postupov a modelov. Tieto by mali odhadnúť ďalšie možnosti rozvoja národného hospodárstva, zmeny ekonomických nástrojov. Potrebné zostavenie súhrnného agregovaného modelu. Možnosť súčasnej aplikácie rôznych modelových techník. Komplexný simulačný model Strategem.