Prístup k agrárnej politike na Slovensku potrebuje zmenu z chaotického na systematický - Košč, M.
Prechod na ekonomiku riadenú trhom bez prechodného obdobia, podľa názoru autora, pre poľnohospodárstvo pritvrdý. Úloha cien na hlbokej stratovosti podnikateľských subjektov. Prehlbovanie extenzity výroby oproti ČR a OECD, nevyhnutnosť bankrotov. Plošné vyplácanie subvencií pokračuje. Nedokončená privatizácia. Nárast úrokových sadzieb. Dane. Efektívne zdroje hospodárenia v poľnohospodárskych podnikoch a na makroekonomickej úrovni.