Slovensko odsúdené na export - Holčík, J.
Štruktúra a kapacity slovenského priemyslu a zmena exportnej spôsobilosti po rozpade Česko-Slovenska, trhu RVHP a po zrušení podnikov zahraničného obchodu. Využitie trhového priestoru višegrádskej štvorky. Zastavenie poklesu priemyselnej výroby. Nižšia technická a technologická náročnosť našich výrobkov. Vplyv centralistického exportného systému na realizáciu zahraničných obchodných vzťahov. Nízka efektívnosť výrobnej sféry.