Ekonomické změny rozvojového světa - Holub, Alois
80-te a 90-te roky - závažné zmeny v postavení rozvojových krajín vo svetovom hospodárstve. Hlavné ekonomické vzťahy rozvojových krajín s krajinami západnej Európy a s transformujúcimi sa ekonomikami strednej a východnej Európy. Implikácia pre ekonomiku ČR.